Ilyet már csak a vaterán láttam, potom 2500 magyar pengőért. Ott is csak bordóban, meg feketében asszem.

A Shangai Hero Pen gyártja, de belátható okokból nem tudok tőlük rendelni.

Maradna a vatera. Ott egyébként Rainbow 232 fantázianéven fut.

Igen ám, de ami nekem kell, az nem töltőtoll, hanem a golyóstollas verzió. Onnan tudom, hogy létezik golyóstollas verzió, hogy otthon (és nem itthon) van belőle egy darab példány, ami zöld. (L)

Gyerekkorom kedves emléke:

Amiikor nagyiéknál nyaraltam, ilyet tudtam csak venni A BOLTBAN (egy volt, az is a szomszédban), ha firkálni akartam. Nagyim mindig kérdezte: minek neked toll, ott  a másik (A MÁSIK - egy volt nagyiéknál csak, nekem pedig új kellett).

Szerző: Dina Preston  2013.10.18. 23:53 Szólj hozzá!

Ők azok, akiket nagy átlagban használok. Ebből kifolyólag például van olyan toll, amelyibe már a 4. (!!!) tollbetétet vettem, és most kell majd az 5.-et.

A legidősebb jobbról a második, ő most lett 7 éves. Még csak most raktam bele a 3. tollbetétet, annyira vigyáztam rá.

Az eldobhatós tollakat utálom, mégis van belőle. Mentségemre szolgáljon, hogy mindkettő ingyen volt. A Signettát (jobbról az 5.) anyukámtól maradt rám, a BIC Cristal pedig egy 20 darabos grafitceruza-készlethez adták. 

A Schneider - ICO - Zebra - Pilot négyszögben sokszor én is elveszlek.

Ezért néha PAX-olok.

Nem szeretem az "ergonómikus" tollakat, mert nekem ugyan sehogyan se ergonómikus a fogásuk, a rózsaszín Zebrát megtűröm, nagy duzzogva.

A jobb első pedig egy ICO, bár reklámtollként adták (na jó, Hegyalján az  FHB-s sátorból loptam vagy tizet /ingyentollat loptam, anyám o.O ), és rendes Ico Silver betéttel funkcionál, tökéletesen. 6 évesen tökéletesen bírja az iramot. Mára két példány maradt belőle.

Hamarosan pedig azt is megmutatom, hogyan írnak.

Szerző: Dina Preston  2013.10.15. 21:38 Szólj hozzá!

Megpróbáltam rájönni, melyik mániám is volt előbb. A ceruzák és utána a tollak? Vagy először a füzet és toll-ceruza? Nem fogok rájönni, bármennyit is töröm rajta a fejem.

Annyi egészen bizonyos, hogy az egész Anyukámmal kezdődött, aki tanárnő, és mind a mai napig praktizál.

Na nem csak az iskolában, nem. Bárhol. Ha hazamegyek hozzá, ha csak skype-olunk, ő a nap 24 órájában feleltet, kikérdez, osztályoz, rosszabb esetben meg is buktat. ENGEM! Évek óta nem lakok már otthon, de még ma is képes fenyegetni olyanokkal, hogy "Kikérdezem a másodfokú egyenlet megoldóképletét, ha nem beszélsz rendesen!!!" .

Nos, én már 27 éves felnőtt nő vagyok, anyukám pedig 57 éves tanárnő. Műszaki tárgyakat tanít.

És itt kezdődik minden, de minden mániám. Itt gyökerezik, itt ütötte fel a fejét a kórság. Amikor első osztályos lettem.

Folytatás: hamarosan következik.

Szerző: Dina Preston  2013.10.15. 20:33 Szólj hozzá!

Ez az első bejegyzésecske.

Nagyon rövid lesz. Kicsit rövid lesz.

Dina vagyok, és megszállottan gyűjtöm (némelyiket használom is) a különleges füzeteket, tollakat és ceruzákat is.

Golyóstoll blogja adta meg a kezdő lökést, hogy én is indítsak egy ilyet, csak kicsit másmilyet. Utólag is köszönöm neki az ihletet! (Remélem nem haragszik meg érte :D )

Szerző: Dina Preston  2013.10.15. 19:42 Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása